Geschiktheid en Toets

Ons team met ervaren boardroom adviseurs helpt je met het op de eisen van de externe toezichthouder of van een vacature afstemmen van je kennis, geschiktheid en vaardigheden als bestuurder of intern toezichthouder.

We helpen je voorbereiden op eventuele toetsing door een externe toezichthouder of het solliciteren op een functie. Zijn je kennis, geschiktheid en vaardigheden congruent met je cv, de correspondentie en de eisen? En weet je ze op de juiste manier over te brengen in een gesprek? Onze adviseurs kunnen je de ondersteuning bieden die je nodig hebt/ kunnen je de juiste ondersteuning bieden voor een goede voorbereiding.

Zie de volgende case uit onze praktijk.

Een ervaren bestuurder werd voorgedragen als commissaris van een verzekeringsmaatschappij. De externe toezichthouder nodigde haar uit voor een geschiktheidstoets en zij besloot zich goed voor te bereiden door het inschakelen van een gespecialiseerde externe adviseur. Wij voerden een proef-toetsingsgesprek met haar, waaruit bleek dat haar bestuurlijke CV en persoonlijkheid behoorlijk aan de maat was, maar haar inhoudelijke kennis van de verzekeringsbranche onvoldoende was. Er was nog net voldoende tijd om haar aan tafel te zetten met inhoudelijke experts, die haar in een week in totaal vier uur onderricht gaven, waarna ze slaagde voor de toets.

Wilt u zich laten begeleiden bij Geschiktheid en Toets?

Ons team met ervaren boardroom adviseurs staat voor u klaar om te begeleiden met Geschiktheid en Toets van u of uw collega’s in de raad.

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden voor begeleiding bij met Geschiktheid en Toets te bespreken.

Wil je meer informatie over een van onze opleidingen of adviesdiensten,
bel 0343 - 47 61 73.