Governance en board advies

Governance Academy geeft naast governance opleidingen ook board advies over optimalisering of vernieuwing van de governancestructuur van jouw organisatie en de effectiviteit ervan in praktijk. Wij ondersteunen raden van commissarissen, raden van bestuur en raden van toezicht onder meer met de (zelf)evaluatie, samenwerking binnen en tussen organen en persoonlijke- en teameffectiviteit. Vaak worden wij ingeschakeld in moeilijke situaties, maar we komen ook graag voor ‘business as usual’, omdat er altijd iets te verbeteren valt.

Onze missie is om je te helpen de governance van jouw organisatie op een hoger peil te krijgen: “Improve Your Board”. Op het niveau van mens en organisatie. Mensen in en om de board hebben een grote invloed op de beslissingen van een organisatie. Het is belangrijk te begrijpen wat de gevolgen zijn van deze beslissingen op individueel, persoonlijk en maatschappelijk niveau om zo bij te dragen aan een betere zelf, board en de eigen leef- en werkomgeving.

 

Onze Governance en board adviseurs

Onze ervaren board adviseurs beschikken over zowel de academische als praktische kennis om jou en je board te kunnen voorzien van het juiste governance en board advies voor je specifieke vraagstukken.

Ons governance en board advies richt zich voornamelijk op de volgende vraagstukken:

  • Begeleiden van jullie zelfevaluatie voorbij de checklists: een stevig, goed begeleid en open procesverloop met gedeelde en uitvoerbare ontwikkelpunten.
  • In kaart brengen van jullie board en governance middels een Governance Scan, ter verbetering ervan of ter verantwoording erover aan stakeholders, eigenaars of externe toezichthouders.
  • Opzetten van een toezichtvisie, een toezichtkader en het toetsingskader ter bevordering van duidelijk, effectief, goed ingeregeld en professioneel intern toezicht.
  • Je persoonlijke of teameffectiviteit: samenwerken in en tussen topteams vanuit je eigen stijl en drijfveren.
  • Coaching en advies aan jou als bestuurder of intern toezichthouder.

Onze adviseurs helpen je graag. Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.

Ik kijk met veel plezier terug op een mooi gesprek, hartelijk dank voor jouw goede begeleiding.

Jolande Sap, lid RvC KPMG NV en KPN NV

Wil je meer informatie over een van onze opleidingen of adviesdiensten,
bel 0343 - 47 61 73.