Docenten

Patrick Nullens

Patrick is ethicus en theoloog. Hij is lid van de RvT hogeschool Viaa (Zwolle) en is bijzonder hoogleraar ethisch leiderschap en een menswaardige samenleving aan de Universiteit voor Humanistiek (Utrecht).

drs. Peter Schimmel RA CFE

Peter is sinds 2024 partner bij BDO Forenics & Technology en eigenaar van Deskundigonderzoek.nl en was tot 2020 partner bij Grant Thornton en EY.

Lees meer

Shaktie Rambaran Mishre

Shaktie is RvC-voorzitter bij verzekeraar Univé en adviseert en faciliteert bestuurders en commissarissen bij de continue verbetering van hun governance, cultuur en leiderschap. 

Lees meer

Robbert Belle

Robbert is ondernemer/investeerder, toezichthouder/bestuurder en docent, met financiën als primair specialisme.

Gérard Brockhoff

Gérard is management consultant en partner bij Adstrat. Hij is gespecialiseerd in strategievorming, organisatiestructuur en samenwerking bij ...

Lees meer

dr. Stefan Peij

Stefan is directeur van de Governance Academy en redacteur van Goed Bestuur, Tijdschrift over Governance.

Maarten Appels

Maarten is toegevoegd notaris in de ondernemingsrecht praktijk van Van Doorne en heeft ruime ervaring met alle notariële aspecten van het Nederlandse ondernemingsrecht.

Lees meer

drs. Oscar David

Oscar is organisatiepsycholoog, executive coach, bestuursadviseur en spreker op het gebied van leiderschap en verandering. Hij is als Adjunct Professor verbonden aan...

Lees meer

drs. Arnoud Klerkx

Arnoud is digital operating partner bij Triton Partners waar hij portfolio bedrijven ondersteunt bij het opstellen en implementeren van hun digitale en IT strategie.

Lees meer

mr. Saskia van Rassel

Saskia is interim Company Secretary en was daarvoor ruim tien jaar Company Secretary bij TenneT.

drs. Anoushka Wajer

Anoushka is aan Governance Academy verbonden als boardroom adviseur en programma directeur voor het blended programma “E-learning Gecertificeerd Commissaris” en het programma “Permanente Educatie voor Commissarissen en Toezichthouders”.

Lees meer

Kuldip Singh

Kuldip is onder meer commissaris bij KPMG, Tennet, ROM InWest, Kyndryl, Whiffle, Innosportlab Sport & Beweeg en lid van de advisory board lid bij Wickey. Hij heeft expertise in digitale innovatie, advanced analytics en cyber security ...

Lees meer

mr. Maarten ten Kate

Maarten is advocaat ondernemingsrecht bij Pot Jonker Advocaten. Eerder werkte hij bij ABN AMRO Bank, onder andere als plaatsvervangend Company Secretary.

Lees meer

drs. Henk Breukink

Henk is commissaris bij de Fetim Groep, voorzitter van de RvT bij het Residentie Orkest en eigenaar van Development Dialogue (executive coaching). Henk was eerder lid van de RvC van ING Group NV en 

Lees meer

Fenna van Dijk

Fenna is advocaat ondernemingsrecht en partner bij Kennedy van der Laan en geeft leiding aan het Gezondheidszorg Team.

mr. Ingrid Ernst-Wind

Ingrid heeft meer dan twintig jaar ervaring als bestuurssecretaris en is momenteel bij De Nederlandsche Bank verantwoordelijk voor de kwaliteit van de bestuurlijke besluitvormingsprocessen binnen directie, RvC, AvA en bankraad.

Lees meer

drs. Puck Dinjens

Puck is verbonden aan Governance Academy als programmadirecteur van de commissarissenopleiding “De Authentieke en Effectieve Commissaris”. Vanuit haar adviespraktijk begeleidt zij commissarissen, toezichthouders en

Lees meer

dr. Alec W. Serlie

Alec is als arbeids- en organisatie psycholoog (NIP-A&O) werkzaam bij Alexander King Consultancy. Daarnaast is hij als universitair docent verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en werkzaam als psycholoog bij GGZ-Delfland.  

dr. Lizzy Doorewaard

Lizzy is vicevoorzitter RvT van de Nederlandse publieke omroep NPO, lid RvC Esso Nederland bv en voorzitter van de RvT RCBM, het Nederlandse register voor commissarissen.

Lees meer

mr. Tessa van den Ende

Tessa van den Ende is partner bij ZO.advocaten te Utrecht en al tientallen jaren uitsluitend in de zorgsector werkzaam in de advocatuur.

Lees meer

mr. Ruud van Outersterp

Ruud is Chief Ethics & Compliance Officer bij Pharming Group N.V., waar hij als Company Secretary is gestart en in zijn nieuwe rol ook nog steeds voor het Corporate Office eindverantwoordelijk is.

Lees meer

Bart Jonker

Bart is partner en cfo in de raad van bestuur van Grant Thornton. Vanuit zijn achtergrond als bestuurder en registeraccountant deelt hij zijn kennis over en ervaring met risicomanagement en de rol van de accountant.

Lees meer

prof. mr. Niek Zaman

Specialized in corporate law, including corporate governance. Former civil law notary and em. Professor at the Universities of Leiden and Utrecht. Of counsel at Loyens & Loeff.

mr. Dorine Wekking

Dorine is Lid RvC van BT Nederland, voorzitter RvT ViVa! Zorggroep en voorzitter Bestuur Revalidatie Nederland. Eerder was zij commissaris bij Hema en ...

Lees meer

Hanny Kemna

Hanny is commissaris bij BinckBank, Menzis en MN, non-executive bij ASA Int. plc en plv. lid van de Algemene Rekenkamer. Daarvoor was zij lange tijd als partner verbonden aan EY.

Frederike van Harskamp

Frederike is kandidaat-notaris bij Van Doorne N.V. te Amsterdam. Zij is ruim 17 jaar werkzaam in de semipublieke sector als adviseur van onder meer goede doelen, vermogensfondsen, 

Lees meer

mr. Bart de Lange

Bart is partner en senior adviseur bij GovernanceQ: adviesbureau voor bestuur, toezicht en stakeholders en o.a. lid van de onafhankelijke Commissie Code Goed bestuur (VO-raad).

Lees meer

mr. Frans Scheefhals

Frans is actief in de begeleiding en advisering van bestuurders en commissarissen. Voorheen was hij actief in de werving van secretarissen en daarvoor als secretaris en hoofd juridische zaken bij Mediq NV.

Frederike Leeflang

Frederieke is voorzitter van de raad van bestuur van de NPO. Hiervoor was ze managing partner bij Deloitte Legal en Dentons. Daarnaast is Frederieke voorzitter van de raad voor Strafrechttoepassing en Jeugdbescherming (RSJ), 

Lees meer

mr. Hugo Reumkens

Hugo is advocaat te Amsterdam met als specialisatie vennootschapsrecht. Hij is partner bij Van Doorne, waar hij voorheen ook bestuursvoorzitter was. Hugo schrijft ...

Lees meer

mr. Marry de Gaay Fortman

Marry is partner bij Houthoff en advocaat expert op het gebied van bestuur en toezicht. Ze is lid RvC De Nederlandsche Bank, lid RvC Conclusion Group en voorzitter van het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA).

Lees meer

Pieter Couwenbergh

Pieter is senior redacteur van Het Financieele Dagblad en auteur van o.m. het boek De Staatsbank (2020).

Carina Mak

Carina is directeur en eigenaar van Authentiek Leiderschap, een bureau in leiderschapsontwikkeling. Zij is werkzaam als executive coach en adviseur voor leiders, hun teams en organisaties. Voorheen bekleedde zij diverse functies bij Unilever in Nederland en Engeland. 

drs. Jan van Rutte

Jan is Lid RvC PGGM, Lid RvC BNG en Lid RvT Health Center Hoenderdaal. Eerder was hij CFO van ABN Amro Holding NV.

Ruud Loos

Ruud Loos is bij BDO verantwoordelijk voor de Adviesgroep Familiebedrijven. Ruud heeft ruime ervaring met het begeleiden van opvolgingstrajecten, organisatieontwikkeling, opstellen van familiestatuten en 

Lees meer

Nienke Meijer

Nienke Meijer is Lid RvC PostNL, Deloitte, Lid RvT Leids Universitair Medisch Centrum, Voorzitter bestuur Stichting Volkskrant, Bestuurslid Adviesraad Wetenschap, ...

Lees meer

drs. Mieke Pigeaud-Wijdeveld RC

Mieke is commissaris bij onder meer RvC Port of Amsterdam en RvC PWN. Zij is mede-auteur van het boek Financiën voor Commissarissen en Toezichthouders. Eerder was Mieke werkzaam als cfo.

Bas Blekkingh

Bas is directeur en eigenaar van Authentiek Leiderschap, een bureau voor leiderschapsontwikkeling. Bas is ook auteur van de bestseller ‘Authentiek leiderschap, ontdek en leef je missie’ (45.000 boeken).

Lees meer

mr. drs. Arthur Hol

Arthur is advocaat en organisatiepsycholoog. Hij is sinds 2011 betrokken bij Governance Academy als senior adviseur (specialisaties: zelfevaluaties, samenspel van bestuur,

Lees meer

Liesbeth Meijer

Liesbeth is eigenaar van Lucht, bureau voor organisatieontwikkeling. Ze is toezichthouder, interim-bestuurssecretaris, organisatieadviseur en trainer-docent en was eerder (bestuur)secretaris, jurist en directeur bedrijfsvoering in de publieke sector.

Lees meer

Roland Notermans

Roland is eigenaar van NUX Compliance Consultancy, eigenaar/docent bij De Compliance Academie en voormalig Senior Vice-President & Chief Compliance van diverse Philips bedrijven.

Lees meer

mr. drs. Wendy de Jong

Wendy is algemeen directeur van Oost NL, regionale ontwikkelmaatschappij van Oost Nederland. Tevens is zij landelijk voorzitter ROM Nederland, ...

Lees meer

Peter Blom

Peter is voorzitter, lid van RvC’s, commissies en boards van Sustainable Finance Lab, MVO Nederland, het CPB, NatureCollege, Scientific Council for Sustainable Agriculture and Food,

Lees meer

mr. Saskia Laseur

Saskia is notaris en als partner verbonden aan Van Doorne N.V. te Amsterdam. Haar hoofdthema's zijn governance, zorgvuldige besluitvorming, duurzame samenwerking en de taken en bevoegdheden van bestuurders, toezichthouders en medezeggenschapsorganen.

Lees meer

Wil je meer informatie over een van onze opleidingen of adviesdiensten,
bel 0343 - 47 61 73.