Zelfevaluatie

In het proces van zelfevaluatie ondersteunen onze ervaren boardroom adviseurs om de effectiviteit van jouw raad van commissarissen, bestuur of toezicht in kaart te brengen en te bespreken. Naast de eigen geconstateerde ontwikkelpunten komen wij met concrete adviezen ter verbetering van jullie board effectiviteit.

Governance Academy en zelfevaluatie

De zelfevaluatie wordt begeleid door één van onze ervaren boardroom adviseurs. Ons team van adviseurs helpen jou en je raad met de uitvoering van de zelfevaluatie en het bepalen van concrete uitvoerbare ontwikkelpunten. Onze adviseurs gaan tijdens de uitvoering van een zelfevaluatie verder dan alleen de checklists. Onze adviseurs doorlopen samen met jou een stevig, goed begeleid en open proces waar doorleefde, gedeelde en uitvoerbare ontwikkelpunten uit voortvloeien.

Tijdens de afgelopen achttien jaar hebben wij met Governance Academy honderden zelfevaluaties naar tevredenheid begeleid. Deze zelfevaluaties hebben wij begeleid bij semi-publieke instellingen, commerciële en beursgenoteerde bedrijven. Een van de vele referenties die we graag delen is de onderstaande van de voorzitter van de raad van commissarissen van één van onze klanten.

“Na een voor [onze onderneming] turbulent jaar vonden wij als raad van commissarissen het noodzakelijk om ons bij onze zelfevaluatie extern te laten begeleiden. Wij hebben daarbij in Governance Academy een goede partner gevonden. Het voorbereidende proces (een-op-een gesprekken en het als observant bijwonen van een RvC vergadering) verliep snel en degelijk. Vervolgens was er een door ons als zeer waardevol ervaren plenaire sessie waarin de resultaten uit het voortraject aan bod kwamen en wij met een afgewogen inbreng van de adviseur tot heldere conclusies konden komen. De afsluitende adviesbrief van Governance Academy geeft ons een duidelijk actieprogramma.

Is getekend, voorzitter raad van commissarissen”

Wil je de zelfevaluatie laten begeleiden door ons?

Onze adviseurs helpen je graag met het uitvoeren van een zelfevaluatie en het vaststellen van duidelijke, concrete ontwikkelpunten voor jouw organisatie. Samen verbeteren we de effectiviteit en efficiëntie van jouw board. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden met betrekking tot het uitvoeren van een zelfevaluatie door van één van onze adviseurs.

Wil je meer informatie over een van onze opleidingen of adviesdiensten,
bel 0343 - 47 61 73.