Commissaris opleiding

De eisen die aan een commissaris worden gesteld zijn steeds hoger geworden. Daardoor is tijdens de afgelopen jaren de aandacht voor de expertise, het niveau en de maatschappelijke betrokkenheid van een commissaris sterk toegenomen. Daarnaast zijn de taken en verantwoordelijkheden van een commissaris steeds zwaarder geworden en zijn de risico’s rondom aansprakelijkheid en reputatie toegenomen. Dit heeft er toe geleid dat de rol van een commissaris steeds belangrijker is geworden.

Onze commissaris opleiding

Dit betekent dat het voor een commissaris die een toezichthoudende positie vervult van belang is om zich goed voor te bereiden op zijn of haar taken. Commissarissen hebben echter veelal geen specifieke opleiding genoten die de commissaris gericht is op de rol van de commissaris en deze voorbereid op de taken en verantwoordelijkheden.

Daarom heeft de Governance University meerdere opleidingen ontwikkeld die gericht zijn op taken en verantwoordelijkheden van een commissaris. De commissaris opleiding van de Governance University geeft u commissaris een brede basis om uw rol op een goede en verantwoordelijke manier in te kunnen vullen. De AEC commissaris opleiding is gericht op het verschaffen van inhoudelijke kennis en inzicht in de dynamiek van het toezicht houden door de commissaris in combinatie met de juiste afstand en professionele houding. De AEC commissaris opleiding werkt op basis van het drieluik: Inzicht, praktisch en in-control. Bekijk hier de uitgebreide toelichting van de AEC commissaris opleiding.

Als vervolg op de AEC commissaris opleiding, die al vijftien jaar onverminderd succesvol is, heeft de Governance University AEC Advanced ontwikkeld. Dit driedaags plus e-learnings programma is samengesteld voor de ervaren commissaris die actief hun kennis en ervaring willen verdiepen om hun toezichthoudende rollen nog effectiever te vervullen.

Al onze commissaris opleidingen en programma’s zijn zeer zorgvuldig samengesteld door onze docenten en governance professionals. Onze commissaris opleiding kenmerkt zich door een persoonlijke en professionele aanpak van zeer ervaren docenten. Het is mogelijk om de commissaris opleiding op onze prachtige locatie te volgen of incompany. Daarnaast is het ook mogelijk om onze governance opleiding m.b.v. (blended) e-learning te volgen.

Wil je meer informatie over een van onze opleidingen of adviesdiensten,
bel 0343 - 47 61 73.