Corporate governance opleiding

Corporate governance betreft de wijze waarop een onderneming goed, efficiënt, en verantwoord bestuurd dient te worden. Corporate governance gaat daarmee over de wijze waarop grote organisaties worden bestuurd. Dit betreft zeer belangrijke taken en verantwoordelijkheden waarbij een goede opleiding van belang.

De corporate governance opleidingen inhoudelijk

Het werken voor een organisatie met een bestuur en verschillende belanghebbenden met verschillende belangen vraagt om professionaliteit en een gedegen inzicht in corporate governance. Het is van groot belang dat jij jouw eigen rol begrijpt en alle onderlinge verhoudingen kent. Daarnaast is het van belang hoe je omgaat met ethiek, de corporate governance code, wet- en regelgeving en naar welke personen je op welk moment het beste kan luisteren. Corporate governance is complex en constant aan verandering onderhevig. Daarom hebben wij bij de Governance University meerdere corporate governance opleidingen samengesteld.

Onze corporate governance opleidingen geven inzicht in de laatste ontwikkelingen en wetenschappelijke theorieën rondom corporate governance en bestuur. Tijdens jouw deelname aan één van onze corporate governance opleidingen leer je bijvoorbeeld samenhang te creëren tussen de strategie van jouw organisatie en de toezicht en verantwoording. Wij proberen daarom zo veel mogelijk de relevante casussen en vraagstukken in de context van de dagelijkse praktijk te plaatsen. Ook proberen wij onze deelnemers te voorzien van diverse nuttige praktijkopdrachten. Daarnaast zorgen onze docenten voor een persoonlijke begeleiding waarbij rekening wordt gehouden met een goede balans tussen inhoudelijke kennis en jouw persoonlijke professionele competenties en vaardigheden. Tijdens onze corporate governance opleidingen houden we rekening met de eigen waarden en overtuigingen van onze deelnemers. Door op deze wijze te werk te gaan zorgen we er voor dat onze deelnemers alles uit de corporate governance opleiding kunnen halen en in de praktijk echt het verschil kunnen gaan maken.

De corporate governance opleidingen van de Governance University

Onze corporate governance opleidingen en programma’s zijn zorgvuldig samengesteld door onze docenten en governance professionals. Dit hebben zij in samenwerking met onze klanten gedaan. Onze corporate governance opleidingen kenmerken zich door een persoonlijke en professionele aanpak. Daarnaast beschikken wij over zeer ervaren docenten. Het is mogelijk om onze corporate governance opleiding op onze prachtige locatie te volgen of incompany. Daarnaast is het eventueel mogelijk om onze corporate governance opleidingen m.b.v. (blended) e-learning te volgen.

Bekijk hier het overzicht van onze corporate governance opleidingen.

Wil je meer informatie over een van onze opleidingen of adviesdiensten,
bel 0343 - 47 61 73.