Governance opleidingen voor bestuurssecretarissen

De Governance University biedt verschillende governance opleidingen aan die bestemd zijn voor bestuurssecretarissen. Onze governance opleidingen zijn gericht op bestuurssecretarissen en governance professionals die de boardroom dynamics effectief willen beïnvloeden en echt het verschil willen maken binnen de organisatie.

De rol van een bestuurssecretaris kent veel dimensies. Als bestuurssecretaris heb je namelijk een diverse en zeer veelzijdige functie. Om jouw rol als bestuurssecretaris op een verantwoorde en effectieve manier uit te kunnen oefenen is het van belang om jezelf te blijven ontwikkelen. Daarom bieden wij meerdere governance opleidingen die bestemd zijn voor bestuurssecretarissen. Bijvoorbeeld ons PCS programma. Dit is een complete vijfdaagse opleiding voor bestuurssecretarissen.

Onze governance opleidingen voor bestuurssecretarissen inhoudelijk

Als bestuurssecretaris heb je een belangrijke rol binnen de organisatie. Een bestuurssecretaris is namelijk de rechterhand van de beleidsbepalers. Er wordt verwacht dat jij vorm weet te geven aan een stabiele ondersteuning van de besluitvormingsprocessen, dat je toezicht houdt op de gemaakte afspraken en de lopende processen. Tevens ben je de sparringpartner van de beleidsbepalers. Een veelzijdige rol waarbij het van groot belang is om over de juiste kennis en vaardigheden te beschikken. Kies daarom voor één van onze governance opleidingen die bestemd zijn voor bestuurssecretarissen.

Onze opleidingen voor bestuurssecretarissen leggen het accent op uw eigen rol t.o.v. het bestuur, de boardroom dynamics en uw relatie met andere stakeholders. Denk daarbij aan compliance officers, accountants en toezichthouders. Om echt het verschil te maken en de boardroom dynamics effectief te beïnvloeden is het van belang om te begrijpen hoe de verhoudingen van uw rol zijn t.o.v. de overige stakeholders. Daarom voorzien wij u tijdens onze opleidingen voor bestuurssecretarissen van praktische kennis rondom processen en brengen wij u op de hoogte van uw verantwoordelijkheden t.a.v. control/compliance eisen in verband met verplichte wet- en (interne) regelgeving.

Het PCS programma is een goed voorbeeld van onze opleidingen voor bestuurssecretarissen. Dit programma loopt inmiddels al enkele jaren en heeft honderden alumni voortgebracht.

Onze overige governance opleidingen

Naast onze governance opleidingen voor bestuurssecretarissen beschikken wij ook over governance opleidingen voor commissarissen en toezichthouders. Onze governance opleidingen en programma’s zijn namelijk ontwikkeld voor bestuurssecretarissen, commissarissen, toezichthouders, bestuurders en directielieden met een heldere kijk op governance, toezicht en verantwoording en zich willen blijven ontwikkelen.

Bekijk hier het overzicht van al onze governance opleidingen.

Wil je meer informatie over een van onze opleidingen of adviesdiensten,
bel 0343 - 47 61 73.