Governance

De letterlijke Nederlandse vertaling van de term governance is ’bestuur’ of ‘besturen’. Governance betreft dan ook de wijze van besturen en gaat bijvoorbeeld over een goede rolverdeling, cultuur en de beheersing van macht binnen een organisatie. Governance is een stelsel van regels met betrekking tot goed bestuur, toezicht en de verantwoording van het bestuur en het beleid. Governance geeft daarmee inhoud aan de vraag hoe een grote onderneming, vennootschap of andersoortige organisatie efficiënt en verantwoord dient te worden bestuurd.

Governance betreft dus de manier van besturen en laat zien dat het niet om de structuur van de leidinggevende posities gaat maar dat het juist om de achterliggende visie gaat. Daarbij speelt de vraag wat de organisatie op de lange termijn wil bereiken en hoe het handelen van de leidinggevenden hieraan bijdraagt een grote rol.

Onze governance opleidingen

De Governance Academy is het kennisinstituut op het gebied van governance en iedereen die bestuur en toezicht wil professionaliseren. In samenwerking met onze klanten en partners bouwen we met de Governance Academy mee aan de doorontwikkeling en verdere professionalisering van onze deelnemers en de governance van de organisaties waarin zij actief zijn.

Wij beschikken over een curriculum met zorgvuldig samengestelde governance opleidingen en programma’s. Denk bijvoorbeeld aan ons programma de Authentieke en Effectieve Commissaris en Toezichthouder (AEC). Ook hebben wij verschillende programma’s voor commissarissen en toezichthouders, directeuren en bestuurders, secretarissen en andere governance-professionals.

Het doel van onze governance opleidingen en programma's is het bijdragen aan uw kennis en creëren van (nieuwe) inzichten om uw eigen rol als governance-professional nog beter in te vullen en "board room dynamiek" meer authentiek en effectief te kunnen beïnvloeden. Al onze programma’s zijn op open inschrijving maar worden eventueel ook incompany aangeboden. Bekijk hier ons overzicht van governance opleidingen.

Governance advies

De Governance Academy kan eventueel worden ingeschakeld om uw organisatie te adviseren op het gebied van governance. Naast de verschillende governance opleidingen bieden wij namelijk ook governance en organisatie advies aan onze klanten.

Onze missie is namelijk om organisaties en bedrijven te ondersteunen bij het professionaliseren van hun corporate governance en het verbeteren van de bestuurseffectiviteit.  Dit geldt voor zowel de profit als non-profit sector. Daarom bieden wij niet alleen onze governance opleidingen aan maar voorzien wij onze clientèle daarnaast ook van goed doordacht en onderbouwd governance en organisatie advies. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wil je meer informatie over een van onze opleidingen of adviesdiensten,
bel 0343 - 47 61 73.