Opleiding bestuurssecretaris

De rol van een bestuurssecretaris kent veel dimensies. Als bestuurssecretaris ben je namelijk de rechterhand van de beleidsbepalers en weet je vorm te geven aan een stabiele ondersteuning van de besluitvormingsprocessen. Daarnaast houdt je toezicht op de reeds gemaakte afspraken, de lopende processen en ben je sparringpartner van de beleidsbepalers. Een veelzijdige rol waarbij het van groot belang is om over de juiste kennis en vaardigheden te beschikken. Maak daarom het verschil met onze opleiding voor bestuurssecretaris.

Onze opleidingen voor bestuurssecretaris

Onze opleidingen voor bestuurssecretaris zijn gericht op professionals die echt het verschil willen maken binnen de board room en de organisatie. Als bestuurssecretaris heb je namelijk een diverse en veelzijdige functie. Om deze functie op een verantwoorde manier uit te kunnen oefenen bieden wij met ons PCS programma een complete vijfdaagse opleiding voor bestuurssecretarissen.

Tijdens onze opleiding voor bestuurssecretaris wordt er accent gelegd op uw rol t.o.v. het bestuur, de bestuurlijke dynamiek en uw relatie met andere relevante rollen zowel binnen als buiten de organisatie. Denk daarbij aan compliance officers, accountants en toezichthouders. Daarnaast voorzien wij u tijdens de opleiding voor bestuurssecretaris van praktische kennis rondom processen en brengen wij u op de hoogte van uw verantwoordelijkheden t.a.v. control/compliance eisen in verband met verplichte wet- en (interne) regelgeving.

Naast ons PCS programma, dat al enkele jaren loopt en inmiddels al honderden alumni kent, hebben wij ook het PCS Advanced programma ontwikkeld. Ook dit is een opleiding voor bestuurssecretaris. Dit driedaagse programma is gericht op 'nieuwe generatie' ervaren bestuurssecretarissen die actief hun persoonlijke stijl willen versterken en effectiever willen inzetten in en om de boardroom.

Onze overige governance opleidingen

Naast onze opleidingen voor bestuurssecretaris beschikken wij over meerdere governance opleidingen. Onze governance opleidingen en programma’s zijn ontwikkeld voor bestuurssecretarissen, commissarissen, toezichthouders, bestuurders en directielieden met een heldere kijk op governance, toezicht en verantwoording en zich willen blijven ontwikkelen.

Bekijk hier het overzicht van al onze governance opleidingen.

Wil je meer informatie over een van onze opleidingen of adviesdiensten,
bel 0343 - 47 61 73.