Opleiding raad van commissarissen

De Raad van Commissarissen (RvC) is een intern toezichthoudend orgaan van een rechtspersoon. Een lid van de RvC wordt een commissaris genoemd. Voor de leden van de Raad van Commissarissen is het van belang om jezelf door te blijven ontwikkelen. Niemand is een geboren commissaris. Het vereist namelijk veel kennis en ervaring om jouw rol binnen de Raad van Commissarissen goed in te vullen. Daarom is het van belang om jezelf te blijven ontwikkelen en te investeren in jezelf. Daarom is het van belang om opleiding)en) te volgen die jouw functioneren binnen de Raad van Commissarissen verbeterd.

Onze opleidingen die gericht zijn op de Raad van Commissarissen

De eisen die aan de leden van de Raad van Commissarissen worden gesteld zijn steeds hoger geworden. Dit betekent dat het voor de leden van de Raad van Commissarissen van belang is om jezelf goed voor te bereiden op de taken en verantwoordelijkheden. Daarom is het van belang om regelmatig een opleiding te volgen die bedoeld is voor leden van de Raad van Commissarissen.

De Governance University heeft meerdere opleidingen samengesteld die van toepassing zijn voor een Raad van Commissarissen. Deze opleidingen geven u als commissaris of toezichthouder een brede basis om uw rol op een goede, effectieve en verantwoordelijke manier in te vullen. Eén van de opleidingen voor de Raad van Commissarissen is het AEC programma. Deze opleiding is gericht op het verschaffen van inhoudelijk kennis en inzicht in de dynamiek van een Raad van Commissarissen. De AEC commissaris opleiding werkt op basis van het drieluik: Inzicht, praktisch en in-control. Bekijk hier de uitgebreide toelichting van de AEC commissaris opleiding.

Als verdieping op het AEC programma heeft de Governane University het AEC advanced programma ontwikkeld. Deze opleiding voor de Raad van Commissarissen is een drie daags plus e-learning programma die bedoeld is voor de ervaren commissaris die actief zijn kennis en ervaring wil verdiepen.

Al onze opleidingen en programma’s die bedoeld zijn voor leden van een Raad van Commissarissen zijn zorgvuldig samengesteld door onze docenten en governance professionals. Onze opleidingen kenmerken zich door een persoonlijke en professionele aanpak van zeer ervaren docenten. Het is mogelijk om de opleiding voor de Raad van Commissarissen op onze prachtige locatie te volgen of incompany. Daarnaast is het ook mogelijk om een (blended) e-learning te volgen.

Wil je meer informatie over een van onze opleidingen of adviesdiensten,
bel 0343 - 47 61 73.