EGS E-learning programma Gecertificeerd Secretaris

Algemeen

EGS is een programma voor de secretaris van het bestuur en/of toezichthoudend orgaan, ook wel aangeduid als de company secretary of secretaris van de vennootschap of stichting.

Doel van dit programma is het bijdragen aan jouw inzicht in jouw persoonlijke voorkeuren bij het werken als secretaris. Na afloop ben je beter in staat je eigen rol als professioneel secretaris in te vullen, ‘board room dynamiek’ te beïnvloeden en heb je inzicht verworven in de specifieke toegevoegde waarde die jij als secretaris in een organisatie kunt leveren.

EGS is een ‘blended learning’ programma met één fysieke bijeenkomst van een hele dag en daarnaast e-learnings, een webinar met case studies en leeswerk. De fysieke bijeenkomst kent een inhoudelijk, netwerk en instructief karakter. EGS is de meer toegankelijkere, flexibele variant van het geheel fysieke en hooggewaardeerde PCS programma.

Deelnemers EGS programma

Deelnemers aan dit programma zijn overwegend secretarissen in de profitsector en semipublieke sectoren. Het programma is gericht op de secretaris maar ook geschikt voor andere governance-professionals, zoals de ‘general counsel’, compliance functionaris en bedrijfsjurist. Het programma is geschikt voor zowel secretaris met enkele jaren ervaring als beginnende secretarissen.

Wil je deelnemen aan het programma "E-learning programma Gecertificeerd Secretaris" (EGS)? Meld je dan hier aan.

EGS Programma

De fysieke en online sessies kunnen in willekeurige volgorde gevolgd worden, wat de deelnemer optimale flexibiliteit geeft. De e-learning modules bestaan uit korte video’s, slides, achtergrondartikelen en toetsvragen.

Tijdens de fysieke bijeenkomst staan proces en inhoud centraal: je krijgt een rondleiding in de e-learning omgeving en we nemen het programma door. Daarnaast worden inhoudelijke modules door docenten gegeven.

Bij aanmelding krijg je online toegang tot literatuur, zoals het e-Handboek Corporate Governance. Daarnaast worden verschillende artikelen in de leeromgeving gezet, die zijn gerelateerd aan de modules van dit programma.

Context board & governance
Door dr. Stefan Peij (directeur Governance Academy)

De secretaris – wat / wie is dat eigenlijk?
Door mr. Frans Scheefhals (vm. General Counsel & Company Secretary Mediq)

‘Reading the room’ en je plek innemen als sparringpartner en vertrouwenspersoon
Door Liesbeth Meijer (interim secretaris, organisatieadviseur)

Wat verwacht ik als commissaris en bestuurder van de bestuurssecretaris?
Docent: Nienke Meijer

Juridische ‘best practices’ voor de secretaris
Docent: mr. Maarten ten Kate

De secretaris als stakeholdermanager
Docent: mr. Ingrid Ernst-Wind

De governance-journey van de secretaris
Docent: Edo de Vette

Praktische handvatten voor de secretaris
Docent: Saskia van Rassel

Mijn ervaring als secretaris van ABN AMRO en Pharming – lessons learned
Docent: mr. Ruud van Outersterp

Governance in de semi-publieke sector
Docent: mr. Fenna van Dijk

Jouw investering

Jouw investering bestaat uit een deelnamefee van € 3.275,- incl.cursusmateriaal, dranken en maaltijden, exclusief BTW en evt. overnachtingen. 5% korting is mogelijk bij betaling tot een maand voor aanvang.

Certificering en erkenning

Je ontvangt een certificaat. EGS is erkend door Cedeo, KNB en NBA en biedt 28 PE-punten.

(Gecertificeerd) Secretaris worden?

Onze opleiding bestaat uit een fysieke bijeenkomst van een hele dag en daarnaast zeven video’s, een webinar met case studies en leeswerk. Instromen in het online programma is niet afhankelijk van data en dus op elk moment mogelijk!

6 november, 11 december 2024 Aanmelden

Wil je meer informatie over een van onze opleidingen of adviesdiensten,
bel 0343 - 47 61 73.

Meld je direct aan