Gecertificeerd toezichthouder

Als gecertificeerd toezichthouder is het essentieel om jezelf te realiseren dat toezicht houden, net als besturen, echt een vak is en dat je dit er niet zomaar even bij doet. Een gecertificeerd toezichthouder houdt namelijk namens de stakeholders toezicht op het beleid en de uitvoering van het beleid van een rechtspersoon. Daarnaast wordt van een gecertificeerd toezichthouder steeds vaker een adviserende, stimulerende en proactieve rol verwacht. Het betreft dus een functie met een hoge mate van verantwoordelijkheid. Daarom is het als gecertificeerd toezichthouder van groot belang om voortdurend in jezelf te investeren en je kennis en kunde op niveau te houden.

Opleiding voor gecertificeerde toezichthouders

Voor een gecertificeerd toezichthouder is het essentieel om op goed op te hoogte te zijn van alle ontwikkelingen op het gebied van Governance. Daarom heeft de Governance Academy zich gespecialiseerd in het aanbieden van opleidingen voor gecertificeerde toezichthouders en andere governance professionals.

Door de jaren heen hebben wij meerdere opleidingen ontwikkeld die gericht zijn op taken en verantwoordelijkheden van een gecertificeerd toezichthouder en/of commissaris. Ons E-learning programma voor Gecertificeerd Commissaris (EGC) is daar een uitstekend voorbeeld van. Dit programma is bedoeld voor zowel toezichthouders als commissarissen. Het E-learning progamma Gecertificeerd Toezichthouders/Commissaris bestaat uit meerdere modules en betreft een blended learning programma. Voor jou als gecertificeerd toezichthouder houdt dit in dat het programma uit zowel fysieke als online bijeenkomsten bestaat. Daarnaast wordt er gewerkt met case studies.

Doel van dit blended programma voor gecertificeerd commissaris is het opdoen van kennis over en inzicht in de relevante aspecten in board en governance. Na afloop van het EGC programma bent u beter in staat uw eigen rol als professioneel commissaris of toezichthouder in te vullen, ‘board room dynamiek’ te beïnvloeden en heeft u inzicht verworven in de specifieke toegevoegde waarde die u als gecertificeerd en professioneel commissaris in een organisatie kunt leveren.

Onze overige opleidingen voor gecertificeerde toezichthouders

Naast ons -learning programma voor Gecertificeerd Commissaris (EGC) bieden wij meerdere governance opleidingen. Al onze opleidingen en programma’s zijn zeer zorgvuldig samengesteld door onze docenten en governance professionals. De governance opleidingen kenmerken zich door een persoonlijke en professionele aanpak van zeer ervaren docenten. 

Bekijk hier het overzicht van onze governance opleidingen.

Wil je meer informatie over een van onze opleidingen of adviesdiensten,
bel 0343 - 47 61 73.