Opleiding raad van toezicht

De Raad van Toezicht (RvT) is het interne toezichthoudende orgaan van verenigingen en stichtingen. Doordat governance en bestuur constant onderhevig is aan verandering is het voor de leden van de Raad van Toezicht het essentieel om zichzelf door te blijven ontwikkelen. Dit betekent dat men op de hoogte moet te zijn van alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van governance.

Onze opleidingen voor leden van de Raad van Toezicht

Toezicht houden is een vak met veel dimensies. De omgeving verandert continu en de verantwoordelijkheid van toezichthouders is door de jaren heen steeds groter geworden. Daarom stelt men tegenwoordig hogere eisen aan het kennisniveau van de Raad van Toezicht. Dit betekent dat het voor de leden van de Raad van Toezicht essentieel is om op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen en de governance kennis nog verder uit te breiden. Daarom is het van belang om regelmatig een opleiding te volgen die gericht is op de raad van toezicht en de bijbehorende taken en verantwoordelijkheden.

Om in deze behoefte te voorzien en om de governance van grote organisaties te professionaliseren heeft de Governance Academy meerdere opleidingen samengesteld die van toepassing zijn voor de Raad van Toezicht.  Deze opleidingen voor de raad van toezicht zijn zorgvuldig samengesteld en geven u als toezichthouder een uitstekende basis om uw rol op een goede, effectieve en verantwoorde manier in te vullen. De opleidingen zijn gericht op de toezichthouder van de toekomst.

Eén van de opleidingen voor de Raad van Toezicht is het AEC programma. Dit programma is gericht op het verschaffen van inhoudelijk kennis en inzicht in de dynamiek van een Raad van Toezicht. De AEC Toezicht opleiding werkt op basis van het drieluik: Inzicht, praktisch en in-control. 

Als verdieping op het AEC programma heeft de Governane Academy het AEC advanced programma ontwikkeld. Deze opleiding voor de Raad van Toezicht is een drie daags plus e-learning programma die bedoeld is voor de ervaren toezichthouders die actief zijn kennis en ervaring wil verdiepen.

Onze overige governance opleidingen

Naast onze opleidingen die gericht zijn op de Raad van Toezicht bieden wij een variëteit aan governance opleidingen. Onze governance opleidingen en programma’s zijn bedoeld voor commissarissen en toezichthouders met een heldere kijk op governance, toezicht en verantwoording en zich willen blijven doorontwikkelen. Klik hier voor een overzicht van al onze governance opleidingen.

Wil je meer informatie over een van onze opleidingen of adviesdiensten,
bel 0343 - 47 61 73.