Algemeen

Het programma de Authentieke en Effectieve Commissaris en toezichthouder (AEC) draait al meerdere jaren. Het AEC programma kent een netwerk van honderden alumni en wordt door de deelnemers zeer hoog gewaardeerd.

De AEC commissaris opleiding is gericht op het verschaffen van inhoudelijke kennis en inzicht in de dynamiek van het toezicht houden door de commissaris in combinatie met de juiste afstand en professionele houding.

Bij het AEC programma wordt gewerkt op basis van het drieluik:

Inzicht - je rol als commissaris, je team, board dynamiek, board modellen, vergadercyclus
Praktisch - board processen, omgang met stakeholders, (zelf)evaluatie, transparantie, casuïstiek, besluitvorming en valkuilen en dilemma’s
In control - wet- en regelgeving, aansprakelijkheid, werkgeverschap, toezicht commissies, de accountant en risicomanagement.
Het doel van deze vijfdaagse commissaris opleiding (waarvan de eerste drie dagen samen met AEBD voor een stevige gezamenlijke basis) is het bijdragen aan je inzicht in je persoonlijke voorkeuren bij het werken als (beoogd of reeds functionerend) lid van een RvC of RvT. Na afloop ben je beter in staat je eigen rol als professioneel commissaris of toezichthouder in te vullen, ‘board room dynamiek’ te beïnvloeden en heb je inzicht verworven in de specifieke toegevoegde waarde die je als commissaris in een organisatie kunt leveren.

Deelnemers AEC programma
Deelnemers aan dit programma zijn overwegend commissarissen in de profitsector en toezichthouders van organisaties in de semipublieke sectoren, alsmede bestuurders, directeuren en professionals met het profiel en de ambitie binnen enkele jaren een commissariaat of toezichthoudende functie te gaan vervullen.

Basis voor deze commissaris opleiding is het door onszelf ontwikkelde en gepubliceerde 'nine box model', dat als kader dient voor het afdekken van alle relevante thema's rondom toezicht.Wil je deelnemen aan het programma "AEC-BASIS " (AEC-BASIS)? Meld je dan hier aan.

AEC-BASIS Programma

Het AEC programma draait al meerdere jaren, kent een netwerk van honderden alumni en wordt door de deelnemers hoog gewaardeerd. AEC is gericht op het verschaffen van inhoudelijke kennis en inzicht in de dynamiek van het toezicht houden door de commissaris met de juiste afstand en houding

Bij het programma AEC wordt gewerkt op basis van het drieluik:

Inzicht - je rol, je team, board dynamiek, board modellen, vergadercyclus
Praktisch - board processen, omgang met stakeholders, (zelf)evaluatie, transparantie, casuïstiek, besluitvorming en valkuilen en dilemma’s
In control - wet- en regelgeving, aansprakelijkheid, werkgeverschap, toezicht commissies, omgang accountant

Context Board & Governance
Door dr. Stefan Peij (managing director Governance Academy)

Compliance: het goede (goed) doen. Invloed van actuele ontwikkelingen op boardroom dynamics in de maatschappelijke sectoren
Door mr. Marry de Gaay Fortman (partner bij Houthoff en advocaat expert op gebied van bestuur en toezicht, lid RvC bij o.a. De Nederlandsche Bank en Conclusion Group)

Juridische aspecten van bestuur en commissariaat en aansprakelijkheid
Door mr. Hugo Reumkens (partner bij Van Doorne) of mr. Maarten Appels (notaris ondernemingsrecht bij Van Doorne)

Hoe benut ik onze accountant het beste?
Door Bart Jonker RA (partner Grant Thornton)

Rol van de externe toezichthouder
Door Anoushka Wajer (Governance Academy)

Cases
Door programmamanager

Hoe weet je wat je niet weet? En: omgang met media
Door drs. Pieter Couwenbergh (journalist Het Financieele Dagblad)

Rol van de RvC/ RvT bij strategische vraagstukken
Door Gérard Brockhoff (partner Adstrat)

Intervisie
Door programmamanager

Financiën voor commissarissen en toezichthouders (basis)
Door Mieke Pigeaud (o.m. lid RvC PWN en RvC Port of Amsterdam)

Toezicht op IT & Digitalisering
Door Kuldip Singh (o.a. RvC-lid KPMG, TenneT; expertise digitale innovatie)

Jouw investering

Jouw investering bestaat uit een deelnamefee van € 4.140,- incl.cursusmateriaal, dranken en maaltijden, exclusief BTW en evt. overnachtingen. 5% korting is mogelijk bij betaling tot een maand voor aanvang.

Certificering en erkenning

Je ontvangt een certificaat. AEC-BASIS is erkend door Cedeo en NBA en biedt 35 PE-punten.

Effectiever worden als Commissaris?

Deze opleiding bestaat in totaal uit 3 dagen (zonder overnachtingen), met aan het einde van de voorlaatste dag een diner. De sessies vinden plaats op Parc Broekhuizen

7, 8 en 20 november 2024 Aanmelden

Wil je meer informatie over een van onze opleidingen of adviesdiensten,
bel 0343 - 47 61 73.