EGC E-learning programma Gecertificeerd Commissaris

Algemeen

Het e-learning programma voor Gecertificeerd Commissaris (EGC) is bedoeld voor (aspirant- en ervaren) commissarissen, toezichthouders en andere governance-professionals. Het EGC programma is een blended learning programma. Er zijn twee fysieke bijeenkomsten, één aan het begin en één aan het einde van het programma, en daarnaast zeven video’s en achtergrondinformatie met case studies en leeswerk. De fysieke bijeenkomsten kennen een instructie-, netwerk- en inhoudelijk karakter.

Doel van dit blended programma voor gecertificeerd commissaris is het opdoen van kennis over en inzicht in de relevante aspecten in board en governance. Na afloop van het EGC programma ben je beter in staat je eigen rol als professioneel commissaris of toezichthouder in te vullen, ‘board room dynamiek’ te beïnvloeden en heb je inzicht verworven in de specifieke toegevoegde waarde die jij als professioneel commissaris in een organisatie kunt leveren.

Door ons vertrouwde commissarisprogramma op deze ‘blended’ wijze aan te bieden wordt de flexibiliteit van de deelnemer vergroot en de deelname fee lager.

Het EGC programma draait al meerdere jaren, kent een netwerk van honderden alumni en wordt door de deelnemers hoog gewaardeerd.

Wil je deelnemen aan het programma "E-learning programma Gecertificeerd Commissaris" (EGC)? Meld je dan hier aan.

EGC Programma

De fysieke en online sessies kunnen in willekeurige volgorde gevolgd worden, wat de deelnemer optimale flexibiliteit geeft.

Tijdens de fysieke startbijeenkomst staan proces en inhoud centraal: je krijgt een rondleiding in de e-learning omgeving en we nemen het programma door. Daarnaast worden inhoudelijke modules door docenten gegeven. Tijdens de fysieke eindbijeenkomst worden cases besproken.

Bij aanmelding krijg je literatuur, zoals het e-Handboek Corporate Governance. Daarnaast worden verschillende artikelen in de leeromgeving gezet, die zijn gerelateerd aan de modules van dit programma.

Hoe vul ik mijn rol als commissaris concreet in? Vergaderen, zelfevaluatie en toezichtkader voor de RvC, zelfevaluatie, vergaderen en besluitvormingsprocessen
Door Bart de Lange (partner en senior adviseur bij GovernanceQ en o.a. lid onafhankelijke Commissie Code Goed Bestuur VO-raad)

(a) Samenspel RvB-RvC of (b) De werkgeversrol van de commissaris
Door (a) Henk Breukink (commissaris bij de Brink Groep en lid van diverse RvT's) of (b) Dorine Wekking (Lid RvC van BT Nederland, voorzitter RvT ViVa! Zorggroep en voorzitter Bestuur Revalidatie Nederland)

Gedrag en cultuur in de boardroom.
Door dr. Stefan Peij (managing director Governance Academy) of drs. Anoushka Wajer (programmadirecteur Governance Academy)

Context boards & governance
Door dr. Stefan Peij (directeur Governance Academy)

Samenspel bestuur en toezicht bij financiële aspecten
Door drs. Robert Belle (commissaris o.m. Koninklijke Visio en SGR)

Juridische aspecten van het commissariaat en aansprakelijkheid
Door mr. Annemieke Hendrikse (partner bij Van Doorne)

Board room dynamics onder druk
Door mr. Marry de Gaay Fortman (commissaris bij o.m. DNB en Conclusion)

Operationele processen in de board
Door mr. Inge Brakman (commissaris bij o.m. Staatsbosbeheer, DSM NL, Shell NL en voorzitter Rode Kruis)

Situationeel toezichthouden
Door Hanny Kemna (commissaris MN, Menzis en BinckBank)

Samenspel van opdrachtgever en de externe accountant
Door Bart Jonker RA (partner Grant Thornton)

Jouw investering

Jouw investering bestaat uit een deelnamefee van € 3.250,- incl.cursusmateriaal, dranken en maaltijden, exclusief BTW en evt. overnachtingen. 5% korting is mogelijk bij betaling tot een maand voor aanvang.

Certificering en erkenning

Je ontvangt een certificaat. EGC is erkend door Cedeo, KNB en NBA en biedt 28 PE-punten.

(Gecertificeerd) Commissaris worden?

De data voor de fysieke bijeenkomsten staan hieronder vermeld. Instromen in het online programma is niet afhankelijk van data en dus op elk moment mogelijk!

26 september, 11 december 2024 Aanmelden
13 november, 8 januari 2025 Aanmelden

Wil je meer informatie over een van onze opleidingen of adviesdiensten,
bel 0343 - 47 61 73.

Meld je direct aan