Specialty Diploma Toezicht op Digitalisering

Het specialty diploma helpt je als toezichthouder (1) de kennis en het inzicht te verwerven die je nodig hebt om op specifieke terreinen goed toezicht te kunnen houden en (2) je te positioneren en kunnen legitimeren voor deelname aan specifieke toezichtcommissies.aan. In 2023 hebben we ons verdiept in alle aspecten van toezichthouden op ESG, leidend tot het Diploma ‘Toezicht op ESG’.

In 2024 bieden we als specialty diploma een verdieping op digitalisering voor commissarissen en toezichthouders, leidend tot het Diploma ‘Toezicht op Digitalisering’.

Om de vereiste kennis voor dit specialty diploma op te doen, kun je bij Governance Academy door het jaar verschillende bijeenkomsten rond het thema Digitalisering bijwonen, zowel fysiek als digitaal. Hiervan zijn drie bijeenkomsten fysiek op de locatie van Governance Academy in Leersum. Daarnaast bieden wij een aantal webinars over digitalisering. Deze kunnen online live worden bijgewoond of later worden teruggekeken in de online leeromgeving. Op deze manier bieden wij een flexibel programma, verspreid over het hele kalenderjaar met verschillende werkvormen.

Concreet ziet dit er als volg uit.

Fysieke sessies (voor het specialty diploma verplichte aanwezigheid):

  • 12 juni 2024: Cybersimulatie: een ervaringsbijeenkomst die inzicht, tips en valkuilen voor de commissaris brengt, door Grant Thornton
  • 14 oktober 2024: Setting the scene rondom digitalisering, door Kuldip Singh CMA CFM, Global Head of Digital Transformation Customer Solutions at EON Group; COO at Sanoma Digital; lid RvC KPMG Nederland en TenneT
  • 11 december 2024: Techniekfilosofie voor de toezichthouder: op zoek naar praktische wijsheid, door Henk den Uijl (co-decaan, senior onderzoeker en docent bij de NSOB)

Online: het Lunchgesprek voor commissarissen en toezichthouders (deze worden opgenomen dus zijn ook terug te kijken in ons online leersysteem):

  • 11 april 2024: De waarde van data analytics, door Robert Egging (Transformation, Data Strategy & Operations, Chief Digital Officer bij RED&D en TenneT)
  • 30 mei 2024: Innovatie en lessen uit China, door Tom van Dillen (Managing Partner digital and organizational transformation, Greenkern)
  • 17 oktober 2024: Risicoleiderschap in een digitale wereld: vergeten we niet de kansen te pakken, door Werner Zuurbier (auteur Cyber in de Board, CIO, toezichthouder)

Prijs en aanmelden

Voor dit specialty diploma betaal je een bedrag van € 1.750 exclusief BTW. Ben je geïnteresseerd? Neem dan voor meer informatie contact op met programmadirecteur Anoushka Wajer via wajer@governanceacademy.nl.

Wil je meer informatie over een van onze opleidingen of adviesdiensten,
bel 0343 - 47 61 73.